Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - O vizită la grădina botanică

O compunere despre o vizită la o grădină botanică. Descrierea are în vedere Grădina Botanică din București, dar textul poate fi adaptat pentru a se potrivi oricărei grădini botanice. Pentru inspirație puteți vedea situl grădinii botanice.

În mijlocul aglomerației urbane, grădina botanică este o adevărată oază de verdeață în deșertul de betoane a orașului. De cum am trecut pragul acesteia am înțeles de ce locul poartă numele de grădină. Aveam afișat în fața mea un peisaj verde, plin de prospețime și culoare. În oceanul de verde al grădinii - format din felurite frunze, arbori și arbuști, copaci - erau ici-colo insule de flori viu colorate.

Aleea ce șerpuiește printre vegetația bogată, uneori chiar luxuriantă, m-a purtat printre cele mai frumoase flori pe care le-am văzut vreodată. În sectorul decorativ, splendoarea coloristică a florilor m-a lăsat fără grai. Până acum, astfel de flori am văzut doar în poze. Aici, florile, mai mici sau mai mari, cultivate în grup sau pe pajiști extinse, au un punct comun și anume petalele florilor colorate într-un curcubeu de culori și nuanțe. Adunate din foarte multe colțuri ale pământului, florile plantate cu multă grijă par a lua parte la o expoziție de tablouri cu peisaje florale.

Cel mai impresionant sector al grădinii botanice a fost cel al plantelor rare. O plimbare printre aceste plante deosebite, unele dintre ele poate pe cale de dispariție sau prezente într-un număr foarte mic în natura sălbatică, m-a umplut de emoție. Adunate din toate colțurile României și ale Europei, plantele sunt adevărate diamante ale naturii, atât ca frumusețe cât și ca raritate. Le-am admirat, am încercat să le simt parfumul, după care am încercat să surprind frumusețea acestora prin câteva poze pentru a lua cu mine ceva din atmosfera mirifică a grădinii. Pe tot parcursul plimbării, am pășit cu grijă pe aleea care m-a purtat printre florile pastelate. Am încercat să nu le deranjez cu prezența mea. În același timp, gândurile mele au zburat spre trecut, în urmă cu multe mii de ani, când astfel de plante acopereau câmpiile și dealurile. Probabil că întreg Pământul arata precum această grădină botanică.

Fascinantă a fost și colecția de iriși. Deși toate florile de aici erau iriși, culorile petalelor erau atât de diferite de la soi la soi. De un alb pur, albastru catifelat, violet armonios sau chiar galben, florile erau ireal de frumoase. Nici măcar imaginația unui pictor renumit nu ar fi putut concepe atâtea nuanțe și atâta armonie între forma și culoarea acestor iriși.

După aproape o oră de plimbare printre flori și după ce m-am hrănit cu aerul proaspăt al perimetrului înverzit m-am îndreptat spre ieșire. Aveam o singură nemulțumire și anume că timpul nu-mi permisese să mai zăbovesc în acest spațiu plin de culoare, armonie și sănătate.

35 de comentarii:

 1. imi trebuie o compunere de 10 -15 randuri despre gradina botanica sau gradina zoologica

  RăspundețiȘtergere
 2. Ai mai sus o compunere despe Gradina Botanica. O scurtezi si o sa aiba 10-15 randuri.:-) Despre gradina zoologica, gasesti pe site, introduci dreapta sus gradina zoologica si gasesti compunerea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc cps ,, sa stii ca nu stiam ''

   Ștergere
  2. Multumesc foarte mult pentru ca m-ai ajutat sa fac compunerea

   Ștergere
 3. multumesc foarte mult si sper sa iau "macar un 10"

  RăspundețiȘtergere
 4. imi trebuie o compunere "o intamplare in lumea florilor"

  RăspundețiȘtergere
 5. e foarete frumoasa compunerea....:))

  RăspundețiȘtergere
 6. vreau si eu o compunere "o intamplare in lumea florilor" imi trb pana maine va rooog!!!!!!:)

  RăspundețiȘtergere
 7. stiti ce....???Taceti naiba din gura ca omul a facut foarte bine pentru ca voi sa selectati ce subiect doriti.....Eu personal ii dau 5 stele bravo tie frate

  RăspundețiȘtergere
 8. el sau ea cine a scris compunerea e bravo. Sint cl.4 si trebuie sa srim maximul 2-1 pagina!!!! nu e ca inainte

  RăspundețiȘtergere
 9. am lut 4 ca nu i-a placut la domnul profesor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca ai ca profesor pe domnul ingrijitor nu e vina nimanui 😅

   Ștergere
 10. bai coplie ce ai spus ca ai luat 4, dragule si normal ca nu i-a placut deoarece in loc sa adaugi propozitii de la tine, tu ai copiat mot-a-mo de pe site.Mie mi se pare ca nici 4 nu meritai nu ti se pare?:|

  RăspundețiȘtergere
 11. Si, da. Pentru unii compunerea li se pare ca este urata pentru ca ei nu sunt capabili de o asemena compunere... bravo celui care a postat compunerea.Si nu mai comentati aiurea daca nu e cazul!

  RăspundețiȘtergere
 12. E frumoasa compunere macar am luat si eu un 9 la ea ^^.Are si niste expresi frumoase cateva.Imi place compunerea e ca lumea!

  RăspundețiȘtergere
 13. e draguta compunerea si multe felicitari celui/celei care a scriso :)

  RăspundețiȘtergere
 14. e frms compunerea :x:X::X:X:XX: :* :* :) :)

  RăspundețiȘtergere
 15. super tare compunerea mai

  RăspundețiȘtergere
 16. Este foarte frumoasa.Aceia care spun ca este urata nu stiu ce vorbesc.Merita citita si va multumesc deoarece m-a ajutat si pe mine ,dar si pe altii.

  RăspundețiȘtergere
 17. ffffffffffffffffffffffffffffffffff frumoasa compunerea stima si respect

  RăspundețiȘtergere
 18. bravo !!! felicitari foarte frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 19. frumoasa compunerea tinio tot asa cel sau cea care a facut compunearea ;)

  RăspundețiȘtergere
 20. Ei bine,cu toate ca eu cautam un alt subiect pentru un test sa stii ca a iesit magnifica compunerea;eu personal ti-as da 10 numai pentru expresivitate si ortografie dar ce sa mai zic despre ideea in sine.
  B R A V O si L I K E

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.