Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - O călătorie cu autobuzul, într-o toamnă mohorâtă

O compunere despre o călătorie cu autobuzul, petrecută într-o toamnă

Pornisem spre gară. Afară era o atmosferă mohorâtă şi friguroasă. Din faţă sufla un vânt puternic şi rece, care mă împiedica să mă deplasez. Mi-am aşezat mai bine şapca pe cap şi mi-am împins mai adânc mâinile în buzunar. Am ajuns în faţa staţiei de autobuz. Casa mea se află departe de gară, motiv pentru care trebuia să iau autobuzul. În staţie, doi oameni aşteptau autobuzul, la fel de zgribuliţi ca şi mine. Vântul şuiera la atingerea crengilor copacilor golaşi, fără nicio frunză. Răsuflarea rece a toamnei i-a alungat de pe străzi şi pe cei mai curajoşi dintre oamenii.

Frigul pătrundea prin fiecare deschizătură a hainelor. Am început să mă mişc pentru a mă mai încâlzi. Aşteptarea a durat mai bine de 10 minute, minute care mi-au părut ore. Tocmai când începeam să-mi pierd răbdarea, de după blocurile înalte s-a zărit silueta masivă a autobuzului. Cu un scârţit de roţi a oprit în dreptul meu. Am urcat şi un val de căldură m-a izbit în faţă.

Înăuntrul autobuzului era cald şi bine. Am compostat biletul şi m-am aşezat la geam. De la fereastră, printre petele de praf, am început să privesc oraşul. Era copleşit de toamna care se instalase confortabil peste tot. Vântul puternic împrăştia frunzele îngălbenite şi căzute la pământ. Totul era maroniu în jur. Oraşul era foarte trist şi plictisit. Lipsit de viaţa de astă vară, părea părăsit.

13 comentarii:

 1. compunerea ta este foarte frumoasa
  si ma ajutat foarte mult

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumoasa compunere

  RăspundețiȘtergere
 3. ma e buna bravo nota 10 dar mai bine ar fi dac voi ati pune si in limba engleza compuneri va rog frumos dac puteti(ma adresez la toti care pun compuneri pe acest link)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu pot sati fac conouneri in engleza Imi palcheeeee mult engleza am numa 9 si 10 pe linie deci .........daca vr ma contactezi la andr3yy78

   Ștergere
 4. Sper sa ma ajute la teza pe 27.04 si sigur o sa ma ajute

  RăspundețiȘtergere
 5. Ms...mult o compunere extraordinara ma ajutat foooooarte mult E superba Bye:X ms

  RăspundețiȘtergere
 6. Ms mult ma ajutat mult la romana sa nu iau nota 4

  RăspundețiȘtergere
 7. Frumoasa compunere!Bravo!

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.