Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - Un specatol vizionat

O compunere despre vizionarea unui spectacol de dans pentru copii. Pentru inspiraţie, găsiţi mai jos şi un fragment dintr-un frumos spectacol de dans din Botoşani.

Sâmbăta trecută am fost împreună cu părinţii la un spectacol de dans pentru copii. Spectacolul a avut loc în Sala Mare a teatrului din oraşul nostru.

De cum am păşit în sala frumos amenajată am fost impresionată de imaginea de vis pe care o aveam în faţa mea. Scena era cufundată în penumbră, doar locul în care urmau să danseze elevii era puternic iluminată. Cortina grea, de catifea roşie, era coborâtă, iar beteaua de pe podeaua scenei făcea ca ringul de dans să strălucească şi să împrăştie lumini sclipitoare.

Într-un colţ al scenei, mai mulţi elevi se mişcau de colo-colo emoţionaţi, nerăbdători să urce pe scenă. Erau dansatorii, îmbrăcaţi diferit, în funcţie de şcolile din care proveneau, pentru a putea fi deosebiţi de spectatori. La un moment dat s-a făcut linişte în sală. Muzica a început să cânte, spectacolul începea. Perechi de câte doi copii, băiat şi fată, se mişcau armonios pe ritmurile unui vals vienez. Fetele, îmbrăcate cu rochiţe lungi până la glezne, ornate cu paiete strălucitoare se învârteau cu multă graţie, asemeni unor prinţese într-o sală de bal. Băieţii, purtând haine de gală, le acompaniau şi se mişcau cu multă eleganţă, asemenea unor cavaleri. Perechile păreau rupte dintr-o altă lume, o lume de basm, în care lumina, culoarea şi muzica se împleteau perfect cu stilul şi rafinamentul dansului.

Mai multe serii de perechi s-au perindat prin faţa ochilor noştri pe ritmuri de vals. Apoi a venit timpul tangoului. Perechile şi-au schimbat ţinutele. Fetele purtau rochii lungi şi luxoase, iar băieţii fracuri elegante. Sala s-a umplut de ritmurile lente şi melodioase ale tangoului. Copiii executau paşii de dans cu multă fineţe, astfel că întreaga atmosferă s-a umplut de un farmec aparte.

După mai multe reprize de dans, spectacolul a luat sfârşit, moment în care spectatorii, inclusiv eu am aplaudat minute în şir prestaţia dansatorilor. După aplauzele, dar şi după vociferările celor din jur îţi putea da seama că tuturor le-a plăcut spectacolul, acesta fiind o reuşită.

Pe drumul spre casă i-am abordat pe părinţii mei, întrebându-i dacă aş putea să urmez şi eu nişte cursuri de dans, asemănătoare cu cele pe care le-am văzut la spectacol. Mi-au răpuns afirmativ, aşa că la anul, poate, voi fi şi eu pe ringul de dans.

34 de comentarii:

 1. multumesc foarte mult de compunere.
  mia folosit forte mult:*:*:*

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ba mersi benturu copunere iti multumesc din inma ^_^ $_^

   Ștergere
 2. ms si mie pt ea.:*Chiar mi.a fost de folos.Multumesc din nou.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ms pentru compunere este foarte frumoasa

  RăspundețiȘtergere
 4. cam uratica am luat un 9

  RăspundețiȘtergere
 5. Mersi mult am luat 10 pe ea si mi s-a pus la teza 2 puncte:*!

  RăspundețiȘtergere
 6. F frumos. E f bine ca ai dupa ce sa te inspiri, in cazul tau videoclipul.

  RăspundețiȘtergere
 7. mersi de compunere..stiam sa fac toate celelalte compuneri inafara de asta..:

  RăspundețiȘtergere
 8. mersyyy:* e suuper chear ai talent felicitari:*

  RăspundețiȘtergere
 9. multumesc mi-a fost de ajutor

  RăspundețiȘtergere
 10. foarteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  RăspundețiȘtergere
 11. mersi frumos chiar aveam nevoie pana maine

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna compunerea....mersii

  RăspundețiȘtergere
 13. Wow ... Multumesc chiar aveam nevoie pt scoala

  RăspundețiȘtergere
 14. A fost super! Aveam nevoie de aceasta compunere chiar pentru maine,si mama mi-a zis sa caut pe internet ca ea nu are timp sa ma ajute;asa ca am cautat si uite...am gasit o compunere perfecta!!! Cu expresii frumoase si cu sens la desenul meu fiindca trebuia sa facem un desen din patratul xtangram si eu am desenat asta! E putin c-am ciudat pentru ca eu fac cele mai frumoase compuneri sxi de fiecare data le fac bine! Dar azi n-am avut inspiratii! E...

  RăspundețiȘtergere
 15. Prea lunga nu crezi eu as fi facuto mai scurta nu un basm sau sa povestesc jumatate din viata

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce nesimtit esti a fost perfecata doar ca aia prosti nu stiu sa aprecieze...

   Ștergere
  2. Totusi e prea lungA

   Ștergere
 16. mutumesc mult ma ajutat foarte mult

  RăspundețiȘtergere
 17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 18. Si eu ms ms ms ms multttt de tot pt asta fr fr

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.