Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

O întâmplare dintr-o excursie: accidentarea unei căprioare (I)

O compunere despre o întâmplare petrecută în timpul unei excursii. Întâmplarea este accidentarea unei căprioare şi se potriveşte unei teme de genul: o întâmplare la care ai fost martor. Compunerea fiind mai lungă are două părţi. Care credeţi că va fi soarta căprioarei?

În timpul ultimei excursii, petrecute cu colegii mei de clasă, am fost martorul unui eveniment emoţionant şi trist în acelaşi timp. Eram în autobuzul care ne ducea spre Predeal, undeva pe drumul ce şerpuieşte alături de Valea Prahovei. Maşina avansa rapid spre destinaţie. Lăsam în urmă kilometri după kilometri. Parţial adormiţi de virajele strânse, priveam care încotro pe fereastră la peisajul mirific al Carpaţilor. Doar cârâitul specific al schimbătorului de viteză întrerupea din când în când liniştea ce domnea în interiorul autocarului. Din difuzoare se auzea o melodie şoptită, de parcă ar fi dorit să nu deranjeze peisajul din faţa ochilor noştri. Tocmai ce traversam o pădure deasă cu copaci seculari, când deodată atmosfera de reverie fu întreruptă:
- Caprioaraaa! Era ţipătul unei colege aşezată în partea din faţă a maşinii.
Imediat, strigătul fu însoţit de scârţâitul straşnic al cauciucurilor, semn că frâna fusese apăsată până la podea. Maşina greoaie se oprise nesperat de repede. Cu toţii am sărit de pe scaune şi ne întrebam unii pe alţii:
- Ce s-a întâmplat? De ce am oprit atât de brusc?
Diriginta s-a ridicat în picioare şi cu glasul tremurând ne-a anunţat:
- Am lovit o căprioară. După care a adăugat:
- Se pare că am accidentat-o grav, uite-o acolo aşezată la marginea pădurii.
Cu toţii ne-am îndreptat privirea spre direcţia indicată. O căprioară mică, tremura din tot corpul şi buimăcită privea în toate părţile. Fără să stau pe gânduri, m-am trezit spunând:
- Să mergem să vedem ce e cu ea. Poate are nevoie de ajutor! am spus eu în timp ce mă îndreptam spre uşa maşinii. Din urma mea am auzit:
- Bună idee. Să mergem.
M-am întors către ei şi am adăugat:
- Cred că e suficient de speriată. Dacă ne va vedea pe toţi 20 va fi şi mai speriată. Merg eu, împreună cu diriginta, dânsa este profesoară de biologie. Voi aţi face bine să sunaţi la 112. Ei trebuie să ştie mai bine ce e de făcut în astfel de cazuri.

27 de comentarii:

 1. este foarte buna.ar trebui sa te faci scriitor.ni glumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. chiar estu foarte buna :D

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte frumos dar trebuia sa o mai continui sa vedem ce se intampla cu caprioara ce faceti .sunt curioasa

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte frumoasa compunerea da fa si tu in pula mea una mai vioaie

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. adevarat ca pl nu e vioaie deloc

   Ștergere
  2. Sunteti doar niste needucati care intra pe un site fiindca nu stiu sa isi faca tema la romana si daca nu le place ceea ce gasesc repede se gasesc ei sa injure munca altuia. :(

   Ștergere
  3. ba tu esti un vagabond de vb asa urat tu stii sa faci una ca asta , fraiere?????

   Ștergere
  4. are dreptate:)))
   nu stim sa ne facem tema la romana :)) (y)

   Ștergere
  5. pun pariu ca nu sti sa faci nici o propozitia ... :l

   Ștergere
 5. nu var fi greu sa vorbiti mai frumos!!!oricum mie mi se pare foarte interesanta!!si totusi mai vioaie serios??dar ce vroiati,sa fie pe ritm de western mai inteligentilor?adica tâcâdâm-tâcâdâm??

  RăspundețiȘtergere
 6. ba vb si voi mai frm doar nu santeti retarzi

  RăspundețiȘtergere
 7. schimba si tu la partea cu 112 ca in rest e buna

  RăspundețiȘtergere
 8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 9. E foarte draguta si interesanta dar aam daca mai scriai un pic sa scrii si incheierea ce s-a intamplat cu caprioara era mult mai bn

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte interesanta compunerea

  RăspundețiȘtergere
 11. ba e buna copmunerea numai faza cu 112 e mortala mai trebuia sa zici ca ati legato dupa voi de autobus si cand colo ea va tras pe voi app continua cu compunerile ai ceva talent bravo !!!

  RăspundețiȘtergere
 12. Ce pot sa spun altceva decat, bravo!! Dupa parerea mea ar trebui putin modificata ca sa fie mai vioaie.Continua cu compunerile, cred ca ai talent la asta.

  RăspundețiȘtergere
 13. buna , dar mai trebuia sa faci o incheiere mai buna

  RăspundețiȘtergere
 14. e super mie imi place o sa fii scriitor

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.