Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere pe tema unui concurs

O compunere pe tema unui concurs desfăşurat la şcoală. Numele concursului este "Ştii şi câştigi"; acesta ar putea fi şi titlul compunerii.

Astăzi am avut la şcoală o zi frumoasă. Împreună cu colegii mei am organizat şi participat la un concurs cu întrebări, pe care l-am numit "Cine ştie câştigă". Toţi colegii din clasă ne-am împărţit în trei grupe: două echipe, care au concurat şi au răspuns la seriile de întrebări imaginate de doamna profesoară, iar a treia grupă a format juriul care a urmărit respectarea regulamentului. Aceeaşi echipă se ocupa şi de notare celor două echipe concurente, în funcţie de răspunsurile oferite.

Întrebările au fost în număr de douăzeci, câte cinci întrebări pe fiecare din domeniile: literatură, geografie, istorie, ştiinţele naturii. Unele din întrebări aveau răspunsuri cu mai multe variante posibile, din care noi trebuia să le alegem pe cele bune. La celelalte întrebări trebuia să oferim noi răspunsul, fără niciun fel de ajutor suplimentar. După ce era pusă o întrebare, fiecare echipă avea la dispoziţie un minut să se gândeasă şi să identifice răspunsul corect, iar apoi să-l noteze pe o foaie. Era permisă colaborarea între membri aceleiaşi echipe. După ce au fost puse toate întrebările, cele două echipe au înmânat jurului răspunsurile, care le-a analizat şi notat în consecinţă.

Echipa din care am făcut eu parte a colaborat foarte bine, mult mai bine decât cealaltă echipă. Cred că din acest motiv am şi reuşit să furnizăm mai multe răspunsuri corecte, în număr de şaisprezece. La trei dintre întrebări am intuit răspunsul, dar în urma discuţiilor din interiorul echipei am oferit un răspuns greşit. La o singură întrebare nu am ştiut defel ce răspuns să oferim.

Cealaltă echipă a răspuns corect la doisprezece răspunsuri. Prin urmare echipa mea a fost declarată câştigătoare de către juriu.

Cu toţii am fost foarte bucuroşi de cum a decurs concursul, iar doaman profesoară ne-a promis că vom mai organiza şi pe viitor astfel de concursuri.

24 de comentarii:

 1. m-am inspirat din compunerea ta

  RăspundețiȘtergere
 2. doaman profesoară ce idiot

  RăspundețiȘtergere
 3. Doaman profesoara .... Replica prostiei

  RăspundețiȘtergere
 4. Doamne... !! FRATILOR ! se mai incurca omul... voi ii copiati sau va inspirati din compunerea sa dar tot voi comentati si criticati ... asa ceva ...

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte frumoasa aceasta compunere!!!Merita 10!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Este frumoasa. Felicitari celui care a facut-o. Nota 10.

  RăspundețiȘtergere
 7. si eu m-am inspirat......dar nu ma prea incanta

  RăspundețiȘtergere
 8. E foarte frumoasa compunerea. M-a inspirat. Ms mult!

  RăspundețiȘtergere
 9. este super, cred că voi primi o notă mare la română, merci celui care a scris-o

  RăspundețiȘtergere
 10. Proasta rau compunerea!UĂ!

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu am copiato :))))) de la A la Z

  RăspundețiȘtergere
 12. smechera compunerea cine a facut-o este as la romana.Bravooo:))))))))))).

  RăspundețiȘtergere
 13. Este buna compunerea dar nu este cea ce imi trebuie oricum mersi

  RăspundețiȘtergere
 14. Este buna compunerea dar nu este cea ce imi trebuie oricum mersi

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.