Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - Descrierea unui fulg de zăpadă

O compunere despre un fulg de zăpadă; fulgul de nea este descris de la desprinderea din nori până ajunge pe pământ.

Văzduhul plumburiu este presărat cu nori groşi şi pufoşi. Încărcaţi cu zăpadă multă, aceştia se pregătesc să cearnă nea din belşug, peste pământurile îngheţate. Din mijlocul norilor, un fulg mare de zăpadă se desprinde şi începe să alunece lin spre sol. Mai uşor decât aerul şi mai frumos decât vântul, fulgul de zăpadă pare o iluzie albă, ce se îndreaptă nehotărâtă spre marea de alb de desubt. Purtat în stânga şi-n dreapta, de către suflul rece al înălţimilor, planează graţios precum o pasăre. Pare neobosit şi determinat să rămână cât mai mult aproape de cer. Îi plac înălţimile şi temperaturile scăzute. Fără de ele, viaţa lui este efemeră. Dansul său suav îl poartă peste câmpii, munţi şi lunci, îmbrăcate în straie albe de gală. De acolo de sus vede fumul alb al caselor, care se împleteşte cu alţi fulgi de zăpadă, vede copaci cu umeri ninşi, ape complet îngheţate şi oameni cuibăriţi lângă vetrele focurilor. Fraţii lui, fulgii de nea, îl aşteaptă jos. Îl salută la unison şi-i spun să-şi continue zborul spre infinit. Hotărât să mai zboare o perioadă, fulgul de zăpadă caută cu disperare un curent ascendent, care să-l urce înapoi spre cer. Îl găseşte, iar pentru o perioadă reuşeşte să-şi continue călătoria. Dar stăpâna absolută a pământului, Gravitaţia, nu ţine cont de dorinţa lui. Cu mâna sa lungă şi invizibilă, îl atrage încetul cu încetul spre pământ şi-l aşază lângă ceilalţi fulgi. După ce-l îmbrăţişează, fulgii îl îşi dau mâna în împrospătarea covorul alb, aşternut peste natură.

40 de comentarii:

 1. bravo esti suuuuuuuuper cred ca ai numai de 10 la romana

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ai numai de 10 la romana?:)))))))

   Ștergere
  2. se vede ca stie sa vorbeste romaneste:))
   semnat anonymous 1,2 pentru nelamuriri:
   gamyng_tekon_west@yahoo.com sau pe mesenger :gamyng_tekon_west

   Ștergere
 2. superrrr,este o cumpunere de milioane

  RăspundețiȘtergere
 3. foarte fruuuumoasa......:)

  RăspundețiȘtergere
 4. nu am cuvinte......foarte frumos:)

  RăspundețiȘtergere
 5. NASPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SI TU CReD CA ESTI PROASTA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ba tu ce ai probleme sau te mananca ciuda

   Ștergere
  2. prietene invata sa folosesti tastatura de la calculator/laptop si apoi scrie si nu te mai oftica ca o sa castigi mai mult daca inveti si atunci o sa fi tu inlocul celui care a facut compunerea ;)

   Ștergere
  3. mie imi trebuia ms mult

   Ștergere
  4. Bai toti sunteti prosti :)))

   Ștergere
  5. ca tine nui niciunu

   Ștergere
 6. Frumoss, te rog mai posteaza :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Da, este foarte tare si dak ai sphus k e naspha sha sthi,shi cred k uh nu o faceai asha adik nu ai fi avut cuvinte asha de dezvoltate pt. acheasta compunere si este la un stadium ff. mare este splendid de spectaculoss.

  RăspundețiȘtergere
 8. compunerea e foarte frumoasa, sunt de acord cu ceilalti, insa....da ca compunerea aceasta ar fi fost in caietul tau, atunci profesoara te-ar fi intrebat unde e introducerea si sfirsitul. Asa ca, sfatul meu, introdu-le!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa stii ca cei care posteaza ca compunerea asta e ptoasta sa.se uite mai imtii.in compunerea lui sa vada ca asta e mult mai buna.asa ca eu spunca e super mult succes in continuare (si sa mai scrii vreo citeva.din astea o.sa.imi trebuiasca.la romama) suuuuuupppperrrrrrrrrrrrr:-)@-}--:-$:-$:-$<3 love<3

   Ștergere
 9. Stapanul absolut a Pamantului este Dumnezeu!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. este doar o cumpunere:) in loc sa zic si tu ce frumoasa e compunerea ,... tu comentezi prosteste ca nu ai avut ce face. FRATILOR DACA NUU STITI SA SCRIETI CEVA FRUMOS STATI NAIBI IN BANCA VOASTRA

   Ștergere
 10. :))... anonim... este o compunere ma:)))/.... nu conteaza.. si cat despre compunerea ta... sper sa fie una buna la testul meu:), esti tare:-j

  RăspundețiȘtergere
 11. foarte frumoasa continua tot asa :*

  RăspundețiȘtergere
 12. Foarte frumoasă compunere

  RăspundețiȘtergere
 13. nam ce zice super
  daca profesoara se uite pe web apoi in caietu tau zice ca ai copiat-o chiar daca u ai scris-o :)))))))))

  RăspundețiȘtergere
 14. wow mia placut mult continua sa postezi compuneri

  RăspundețiȘtergere
 15. ssuuuuuuuppppppeeeeeeerrr,,,,hey poti sa faci descrierea zapezii??

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.