Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

O compunere despre pauza mare

O compunere cu titlul Pauza mare.

Sunetul soneriei se aude prelung în toată şcoala. Vesel ca de obicei, anunţă începutul pauzei mari. Ca la un semn, toate uşile claselor se deschid brusc. Grupuri mari de elevi vioi dau buza pe holuri, îngrămădindu-se spre ieşire. În câteva momente, curtea şcolii adormită prinde viaţă şi devine neîncăpătoare pentru sutele de elevi, care se revarsă din clădirea şcolii. Liniştea curţii este înlocuită cu o zarvă generală.

Bucuroşi de pauza binemeritată, elevii se plimbă de colo-colo dezmorţindu-şi mâinile şi picioarele. Fiecare din copiii din curte încearcă să profite cât mai mult de minutele de relaxare ale pauzei mari. Unii dintre ei desfac pacheţele cu mâncare şi de-a dreptul înfometaţi muşcă cu poftă din sandvişurile rânduite cu grijă de părinţi. Alţii, emoţionaţi de celelalte ore care vor urma, cu caietele şi cărţile în mână, încearcă să rememoreze lecţiile învăţate. Deşi au învăţat acasă, pauza mare este cel mai bun moment pentru o ultimă privire aruncată pe notiţe.

Un grup numeros se îndreaptă spre chioşcul din apropierea şcolii şi se aşează la coadă pentru a cumpăra o prăjitură şi un suc. Buna dispoziţie se citeşte pe chipurile tuturor.

Dintr-un colţ, profesorii de serviciu îi supraveghează cu atenţie pe elevi. Din când în când li se mai adresează elevilor, atrăgându-le atenţia că trebuie să se bucure în linişte de pauza mare. Cu toate acestea elevii îşi continuă nestingheriţi ritualul de recreare din fiecare zi.

29 de comentarii:

 1. bv ba mai pune-ti ca prosti au nevoie de aceste compuneri idioate

  RăspundețiȘtergere
 2. Compunere de clasa a 3-a:)):)):))...Unora le treb uiesc compuneri de clasa a 6-a ,a 7-a, a 8-a ,compuneri serioase ...dar intr-un fel merge si asta pt clasa a 4-a, a 5-a bineinteles pt prostii care nu au imaginatie bogata:)):))=]]=]]..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. daca nu.ti convine fa.ti singur/a compunerea

   Ștergere
  2. sa mori tu eu sunt cls a 8-a si am nevoie de o comp d-asta

   Ștergere
  3. sa mori tu eu sunt cls a 8-a si am nevoie de o comp d-asta

   Ștergere
 3. LUCKY MAN PROJECT-PUMPIN;X;X;X;X;X

  RăspundețiȘtergere
 4. @Pentru cel care doreste compuneri "serioase". In clasa a 8-a tu scrii despre pauza mare? LOL Subiectul pauza mare este pentru scoala primara, nu gimnaziala!

  RăspundețiȘtergere
 5. multumesc mult mai ajut.

  RăspundețiȘtergere
 6. pai io am la un subiect pentru examenul din clasa a 8 a o compunere narativa destpre pauza!!

  RăspundețiȘtergere
 7. car sunt adjectivele???? :(

  RăspundețiȘtergere
 8. mie imi trb compunere de clasa a 12a sa imi faca cineva o compunere

  RăspundețiȘtergere
 9. ca ma omoara dirigintele daca nu fac

  RăspundețiȘtergere
 10. ce ma? tu a-i imaginatie ma prostule?

  RăspundețiȘtergere
 11. Foarte frumoasa aceasta compenere .

  RăspundețiȘtergere
 12. E destul de buna compunerea dar mai trebuie inbunatatita .

  RăspundețiȘtergere
 13. da chiar trebuie e jalnica

  RăspundețiȘtergere
 14. Ba , nu vedeti ca scrie : compuneri clasa III-a, IV-a , si a V-a ? Macar a avut curaju' s-o puna pe net . Eu cred ca este buna .

  RăspundețiȘtergere
 15. este varza se pare ca tiai irosit calculatorul pe prostii

  RăspundețiȘtergere
 16. BA facetiva voi alta mai buna da odata ce o citisi pun pariu ca o si luasi comentati voi care habar nu aveti!  RăspundețiȘtergere
 17. oameni andicapati daca nu va convine ceva mai bine nu scrieti nimik la comentari prosti dreaq faceti alta sa vedem ce iese de la voi

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 19. foarte faina dar ca-m mica

  RăspundețiȘtergere
 20. 😅😅😅😆😆😆😅😅😆😆😆

  RăspundețiȘtergere
 21. E cam prea scurta dar e bun bravo

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.