Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - Importanţa sportului în viaţa copiilor

Compunere despre importanţa sportului în viaţa copiilor. Compunerea este puţin mai dificilă. Este utilă copiilor de clasele a VII-a, a VIII-a sau poate chiar ceva mai sus ...

O zicere latină de demult spune că "O minte sănătoasă se află într-un corp sănătos". Dacă ar fi să dăm crezare acestor vorbe, am putea spune că toată viaţa noastră stă sub semnul sănătăţii noastre fizice. Una din cele mai bune căi prin care putem să ne asigurăm de sănătatea nostră fizică este practicarea unui sport.

Prin practicarea unui sport încă din copilărie, ne asigurăm de existenţa unei forme fizică, de pe urma căreia avem de câştigat în orice activitate pe care am face-o. Indiferent dacă învăţăm, ne jucăm sau facem diverse treburi casnice, prin forma fizică ne asigurăm o rezistenţă ridicată, adică posibilitatea de a efectua acea activitate pe o perioadă mai lungă de timp.

Împreună cu capacitatea de a rezista cu uşurinţă activităţilor zilnice, practicarea unui sport atrage după sine şi o dezvoltare armonioasă a corpului. Prin practicarea unui sport, organismul este ferit de extreme precum: slăbirea disgraţioasă a trupului sau obezitatea. Odată cu această modelare echilibrată a corpului, ne vom învăţa organismul cu un regim alimentar sănătos. Aceste aspecte au şi o influenţă directă asupra sănătăţii noastre fizice şi ne permit să ne ferim mai uşor de diverse boli.

Doar din perspectivă biologică şi medicală, practicarea unui sport pune sângele în mişcare, care atrage după sine o oxigenare corespunzătoare a creierului, precum şi o energizare suplimentară a întregului organism. Rezultatul direct al energizării corecte a corpului nostru este creşterea tonusului muscular, dar şi creşterea dorinţei de viaţă.

Dar poate cele mai importante aspecte negative combătute prin practicarea unui sport sunt: sedentarismul şi stresul. Cele două aspecte tind să devină o problemă a timpurilor prezente, iar de urmările nefaste ale acestora nu sunt feriţi nici adulţii, dar nici copiii.

Deoarece astăzi, o mare parte din viaţa noastră de copii ne-o petrecem în faţa ecranului unui computer sau în faţa televizorului, practicarea sportul devine un factor de echilibru pentru noi. Totodată sportul este şi un bun motiv de a petrece timp în afara casei, în natură, departe de radiaţiile emise de diversele dispozitive electronice de care suntem încojuraţi în fiecare moment.

27 de comentarii:

 1. e destul de corect si chear real

  RăspundețiȘtergere
 2. ce sa fie real ca tocim atata carte

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bah, nu toci tu nimica carte k? Sa ajungi maturator de strazi daca esti lenes si puturos!

   Ștergere
  2. mai bine invata limba romana si apoi comenteaza

   Ștergere
 3. Da chiar este foarte real shi totul adevarat

  RăspundețiȘtergere
 4. voi sigur luati bacul "chear","shi" "nu toci tu nimica carte " sunteti buni rau :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CHIAR NU STIU CE AVETI CU MATURATORII DE PE STRAZI. CE AR FI FARA EI ?????? : HAOS , GUNOAIE PESTE TOT AM TRAI INTR-O COCINA DE PORCI. EI FAC ADEVARATA MUNCA .RESPECT 4 THEM.

   Ștergere
 5. taman la mn,pnt biologie:)

  RăspundețiȘtergere
 6. uite experti in gramatica unde erau

  RăspundețiȘtergere
 7. Hey,am găsit experţii în gramatica insfarsit,dar cei în literatura oare unde sunt?? :D :)))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 8. Am vazut ca ziceati in comentari de carti mie imi place foarte mult sa citesc dar colegi mei se luau de mine "a ce tocilar esti"dar nu i.am bagat in seama .Fraieri care spun ca alti sunt tocilari pentruca citesc si au note bune vor ajunge asa de rau incat sa fie maturator de strazi va fi o mana cereasca.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte buna compunerea MERSI :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Foarte buna compunerea! MULȚUMESC !!

  RăspundețiȘtergere
 12. cred ca voi aici cautati defapt cearta nu compunerea

  RăspundețiȘtergere
 13. fuck over it nu comentati aiurea

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.