Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere despre copaci şi importanţa copacilor

Compunere despre pădure şi copaci, despre importanţa copacilor, de ce nu trebuie distruse pădurile şi de ce trebuie protejaţi copacii.

Considerată aurul verde, pădurea este pentru oameni unul dintre cele mai de preţ lucruri din lume. În fiecare zi, în fiecare moment, arborii din jurul nostru sunt neobosiţi şi fac acelaşi lucru: livrează în mediul înconjurător oxigen. Fără acest gaz, pe care nu-l vedem şi nu-l simţim, viaţa umană şi animală nu ar putea fi posibilă. Clipă de clipă, fiinţele vii respiră oxigenul furnizat de pădurile de pe întinsul planetei, iar dioxidul de carbon expirat de aceleaşi fiinţe este transformat apoi de arborii din păduri în oxigen.

Un rol deosebit de important al copacilor în natură este reglarea temperaturii, precum şi menţinerea unei umidităţi constante în ecosistem. Fără menţinerea acestui echilibru de cătră copaci, pământul ar ajunge încetul cu încetul să se deşertifice, iar într-un final totul în jurul nostru ar arăta precum un imens deşert. Totodată fiind un material organic vegetal, copacii au importanţă în rezistenţa la ploaie a celorlalte plante, în conducerea apei şi a substanţelor nutritive în natură. Din acest motiv, acolo unde există copaci, viaţa abundă. De la cele mai mici plante şi vieţuitoare, până la cele mai mari animale, toate beneficiază de pe urma protecţiei copacilor împotriva soarelui arzător, a vântului, a zăpezii sau a umidităţii excesive. Nu întâmplător cele mai multe plante şi animale cresc şi se dezvoltă în păduri.

Copacii îndeplinesc şi alte roluri care ajută la bunul mers al vieţii. Copacii plantaţi în zonele mai înalte, în special pe dealuri, asigură stabilitatea solului. Fixarea pământului de către copacii este cea mai bună metodă de a lupta împotriva eroziunii solului şi a alunecărilor de pământ. Nu lipsită de importanţă este şi canalizarea apei de ploaie spre adâncuri, mai exact spre scurgerile subterane. Prin toate acestea, copacii distribuie eficient în natură apa rezultată din precipitaţii.

Chiar dacă de multe ori nu realizăm excursiile la munte sunt în parte recreative din cauza copacilor. Fără funcţia estetică a acestora, dar şi aceea de a purifica aerul, o excursie la munte nu ar aduce liniştea şi sănătatea curată pe care o procurăm printr-o excursie la munte.

Iată pe scurt câteva din motivele pentru care pădurea nu trebuie distrusă, ci din contră trebuie protejată. Cele mai eficiente metode pentru protejarea copacilor sunt: un consum echilibrat de produse obţinute din lemnul copacilor, dar şi reciclarea produselor lemnoase sau obţinute din lemn.

33 de comentarii:

 1. cam nasol
  nu stiu la ce imi foloseste)))))>>>>

  RăspundețiȘtergere
 2. nnnaaasssooolll))))))))))))))))))))>>>>>>>>>>>>>>>

  RăspundețiȘtergere
 3. chiar frumos...este folositor si chiar imi trebuia compunere cu asa ceva pe langa asta are dreptate

  RăspundețiȘtergere
 4. naspa nu ma ajuta cu nimica

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. dar nu trb sa o scri mota-mo trb sa extragi ideile

   Ștergere
  2. asa am facut si eu si a iesit destul de bine

   Ștergere
 5. Foarte folositor!Mi-a folosit foarte mult la eseu

  RăspundețiȘtergere
 6. foarte frumoasa compunere si maine voi primi un 10 pentru ea

  RăspundețiȘtergere
 7. foarte naspa mergeti in plm cu el cu tot

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu mai judeca... Ca tu nu sti nici macar sa faci o compunere de cateva randuri ..El macar are imaginatie nu ca multi alti

   Ștergere
 8. Frumos ma voi care ziceti ca e aiurea ia faceti voi o compunere mai buna ce cautati pe net:)

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Vi se pare naspa pt ca sunt niste idei si nu e mura-n gura cum va doriti...bv pt efortul depus...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. esti un idiot!!!!!!!!!!!!

   Ștergere
  2. tu esti un idiot nici macar nu sti sa faci o compunere

   Ștergere
  3. Asta le-am spus si eu :
   -nu trb mota-mo

   Ștergere
 11. multumesc pentru ninic _|_

  RăspundețiȘtergere
 12. sunt in clasa a 6-a deci nu ma ajuta prea mult .Aceasta compunere e de a7-a dar e frumoasa

  RăspundețiȘtergere
 13. e foarte buna si interesanta compunerea. toti cei carora nu le-a placut compunerea si au pus comentarii jignitoare sunteti niste ratati si nu stiti sa apreciati

  RăspundețiȘtergere
 14. Deci ati venit pana aici ca sa il jogniti pe autor? Vreti compunere mai buna? Sa v-o faceti singuri.

  RăspundețiȘtergere
 15. frumoasa compunere sa va vie rusine ca ati jicnit autorul puneti va voi burta la treaba russssssssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeee

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.