Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - Descrierea unei vizite în Târgu Jiu

Compunerea este o descriere în urma unei excursii în oraşul Târgu Jiu, de numele căruia se leagă mari nume din istoria şi cultura României, precum Constantin Brâncuşi, Tudor Vladimirescu şi Ecaterina Teodoroiu.

Zilele trecute împreună cu clasa mea am fost într-o vizită în frumosul oraş din Oltenia, Târgu Jiu. Situat pe malurile râului Jiu, oraşul este un important centru istoric şi cultural pe harta României. În urma vizitei efectuate la muzeele din localitate, am aflat că mai multe figuri reprezentative ale istoriei - precum Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu şi Tudor Vladimirescu - au lăsat până astăzi o amprentă vizibilă asupra oraşului.
Poarta Sărutului din Parcul Central

Totodată am aflat că cea mai importantă personalitate care a influenţat cultura oraşului este Constantin Brâncuşi. Marele sculptor român şi-a lăsat o parte din moştenirea sa artistică în Parcul Central din oraşul Târgu Jiu. Am avut şansa, cu ocazia acestei vizite, să admirăm trei din renumitele opere artistice ale marelui artist român: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului. Cel mai mult m-a impresionat poarta sărutului prin masivitatea sa, dar şi prin atenţia şi perfecţiunea cu care a fost realizată. După ce am admirat îndelung renumitele sculpturi, am făcut o serie de poze acestor obiective, iar apoi ne-am fotografiat cu colegii sub poarta masivă şi ne-am pus câte o dorinţă. Sper să şi îndeplinească!
Casa Memorială "Ecaterina Teodoroiu"

Din parc ne-am dus să vizităm Muzeul de Artă şi Muzeul de Istorie Alexandru Ştefulescu. Situat nu departe de Parcul Central, Muzeul de Artă găzduieşte o serie de fotografii legate de viaţa lui Constantin Brâncuşi: atelierul său din Paris, dar şi mai multe imagini cu operele sculptorului, care nu sunt expuse în România. La Muzeul de Istorie, considerat a fi unul din cele mai vechi mezee din ţară, am admirat o frumoasă colecţie de costume populare din zona Olteniei.

După ce am văzut exponatele din din cele două muzee, ne-am îndreptat spre casa memorială a eroinei Primului Război Mondial, Ecaterian Teodoroiu. În interiorul casei memoriale am aflat cu mândrie despre faptele de eroism ale celei supranumite "eroina de la Jiu".

Ne-am continuat vizita mergând spre Târgu Cărbuneşti, pentru a ajunge în Comuna Vladimir, situată la aproximativ 50 km de Târgu Jiu.

Casa Memorială "Tudor Vladimirescu"
Aici am vizitat casa în care s-a născut Tudor Vladimirescu, de numele căruia se leagă un capitol important din istoria României şi anume Revoluţia din 1821. Casa micuţă ţărănească, formată din două cămăruţe cu un pridvor de lemn, ne-a descris prin documentele şi obiectele din interior lumea în care s-a născut şi a deprins idealurile naţionale revoluţionarul român.

Toţi elevii clasei mele au fost încântaţi de vizita în Târgu Jiu. Împreună cu descoperirea oraşului Coloanei Infinitului, am descoperit şi o importantă pagină din istoria şi cultura României.

33 de comentarii:

 1. Bravo @ .... eu stau in acest oras :) dar nimeni nu'si da interesul
  ma bucur ca alti elevii fac compuneri

  RăspundețiȘtergere
 2. faceti si compuneri cum e romania

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu sunt din Tg-Jiu :d

  RăspundețiȘtergere
 4. foarte frumos oras,cu adevarat

  RăspundețiȘtergere
 5. sieu sunt din tg jiu

  RăspundețiȘtergere
 6. mersi mi'a fost de ajutor la tema :*:* >:D<

  RăspundețiȘtergere
 7. like pentru orasul nostru (eu sunt si din targu jiu si din vladimir)

  RăspundețiȘtergere
 8. frumos oras! frumos gorjul!

  RăspundețiȘtergere
 9. intr-adevar este un oras foarte frum

  RăspundețiȘtergere
 10. Mdea incercati sa faceti si voi compuneri...nui lasati doar pe ei sa faca... /:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca tu ejti destept inseamna ca toata lumea este destepta asa ca tine incat sa isi faca compunerii incat sa si`le faca singuri?

   Ștergere
 11. mersi poate iau o nota mare cu compunerea asta:)))

  RăspundețiȘtergere
 12. Răspunsuri
  1. Ms tare compunerea.sper sa ma ajure la tema.si in tradevar frumyyy orasul   Ștergere
 13. Ms mult am luat 10 pe compunerea asta

  RăspundețiȘtergere
 14. mi-a placut foarte mult compunerea

  RăspundețiȘtergere
 15. Daca voi faceti compunerile copii ce vor face la teste sau cand nu vor gasi compunerea care le trebuie ? Daca isi fac singuri compunerile acestia vor face din ce in ce mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 16. Poate as lua si eu o nota mare daca era vorbita la persoana intai singular (adica eu)

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.