Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - O întâmplare amuzantă la grădina zoologică

În timpul vizitei la Grădina Zoologică, pe care am efectuat-o cu părinţii în acest sfîrşit de săptămână, am fost personajul principal al unei întâmplări care m-a speriat, dar care a avut şi o parte amuzantă.

După ce am vizitat mai multe sectoare în care erau diverse animale, care de care mai frumoase şi înfiorătoare totodată (lei, crocodili, şerpi gigantici), am ajuns la cuşca cu maimuţe. Dacă până la acest sector am respectat întocmai anunţurile scrise cu litere mari, prin care vizitatorii erau anunţaţi să nu se apropie de cuştile cu animale, aici am ignorat acel anunţ. Furat de frumuseţea maimuţelor şi luând exemplu de la ceilalţi oameni prezenţi la zoo, m-am apropiat de cuşcă pentru a face o poză unei maimuţe mici, care se dădea într-un leagăn improvizat. Privind prin obiectiv, pentru a prinde cât mai bine maimuţa în cadru, nu am băgat de seamă că dintr-o parte a cuştii o maimuţă se apropia pe furiş de mine. Într-o fracţiune de secundă, până se reuşesc să apăs pe buton pentru a face poza, maimuţa, care deja era lângă mine, a pus mâna pe aparatul foto şi mi l-a smuls din mână. După un moment de încremenire, din cauza surprizei, am început să urlu ca din gură de şarpe: "Maimuţa, maimuţa ... mi-a furat aparatul foto! Prindeţi-o!".

În tot acest timp, maimuţa s-a îndepărtat de marginea cuştii şi s-a refugiat undeva deasupra, pe o cracă legată de acoperişul cuştii. În jurul nostru s-a adunat mai multă lume, copii şi părinţi, care au început să râdă de păţania mea. Mie nu-mi ardea de râs, eram foarte supărat pe maimuţa hoaţă. Împreună cu părinţii mei am început să strigăm la maimuţă, cu gândul că, poate speriată de ţipetele noatre, ne va returna obiectul însuşit pe nedrept. Maimuţa nu dădea nici un semn că i-ar fi păsat de toată agitaţia noastră. Animalul studia cu mare interes camera foto şi o rotea de pe o parte pe altă, parcă încercând să-şi dea seama cum se foloseşte.

La un moment dat, de nicăieri, apăru un îngrijitor alertat de strigătele noastre. După cearta de rigoare pe care am primit-o eu, dar şi părinţii mei, pentru că mi-au permis să mă apropiu de cuşcă, îngrijitorul dispăru. După câteva minute era în curtea maimuţei înarmat cu mai multe banane şi portocale. După alte câteva minute de negocieri cu maimuţa şi după ce a încercat să o momească cu fructele cu care era înarmat, îngrijitorul reuşi să convingă maimuţa să se apropie de el. Întocmai ca un om, maimuţa întinse mâna stângă către îngrijitor pentru a primi fructele, în timp ce mâna în care era camera o ţinea la spate. Când a atins fructele a întins şi ea aparatul foto. În momentul următorul schimbul era efectuat, maimuţa cedând aparatul în favoarea fructelor. Imediat un ropot de aplauze şi ţipete de bucurie umplură împrejurul cuştii. Oamenii care au asistat la întrega scenă îşi exprimau uimirea şi bucuria de finalul fericit al întregii scene la care au fost martori.

După alte câteva minute îngrijitorul se întoarse cu apartul şi mi-l înmână, dar nu înainte de încă o tură de morală pe marginea respectării anunţurilor dintr-o grădină zoologică. După ce mi-am însuşit spusele salvatorului aparatului foto, am promis că nu se va mai întâmpla şi ne-am despărţit de el. Abia acum mi-am permis să cercetez în amănunt camera. Părea în regulă, la exterior nu suferise nicio stricăciune. Curios dacă reuşisem să imortalizez maimuţica pentru care mă apropiasem de gard, am deschis aparatul foto şi am început să studiez imaginile din aparat. Ajuns la ultimele fotografii am rămas mut de uimire şi am început să râd sănător. Din aparatul foto îmi rânjea maimuţa hoaţă! Le-am arătat şi părinţilor şi le-am explicat că probabil maimuţa reuşise din întâmplare să deschidă aparatul, iar în timp ce învârtea camera, apăsase pe declanşator. Cert era că aveam imagini cu maimuţa buclucaşă! Am început să râdem toţi trei şi ne-am îndreptat spre ieşire, anuzaţi şi bucuroşi că totul este bine când se termină cu bine.

Nivelul compunerii: clasa a VII-a, clasa a VIII-a.

78 de comentarii:

 1. ms mult , am luat un 9 la rom k compunerea asta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hmmm
   Eu scriu compuneri de clasa a 8-a pt ca sunt in a 8-a :D

   Ștergere
 2. compunerea asta e pe toate siteurile..deja o stie toata lumea

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mda... nu o sa fie originala... profesorii o sa isi dea seama... nu or fii asa de prosti...

   Ștergere
  2. iaca numa imtereseaza
   Ștergere
 3. Cine ti-a spus ca este pe toate siturile? Da-mi niste exemple ...

  RăspundețiȘtergere
 4. noh este prea lunga compunerea ma plikty sa o citesk!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. mijto compunere mi-a placut am luat 9..kiar nu m-am asteptat..ms mult...

  RăspundețiȘtergere
 6. zooper thare compunere....

  RăspundețiȘtergere
 7. multumesc ptr compunere:)):X

  RăspundețiȘtergere
 8. mai scurta nu putea fi compunerea?

  RăspundețiȘtergere
 9. am luat 10+
  mssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
  mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. multumesc am luat 10 ca de obicei dar pe asta am luat si diploma

  RăspundețiȘtergere
 11. OO am luat 10 ptr compunere mai scurta nu se putea ca ma doare mana... Orcum MS Mult

  RăspundețiȘtergere
 12. eu zic ca e o compunere buna.

  RăspundețiȘtergere
 13. pra lunga nu scriu am aflat alta

  RăspundețiȘtergere
 14. foarte reusita compunerea ;) . sper sa-mi fie de folos exemplul tau in caz ca voi avea asa ceva la subiectul de la evaluarea nationala...

  RăspundețiȘtergere
 15. am patit si eu o intamplare cu o maimuta tot la o gradina zoologica

  cand am vrut sa fac o poza ma prins o maimuta de cap=))=)) faina compunere ta

  RăspundețiȘtergere
 16. o compunere de MINUNE 10****************** multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
 17. mersi o sa iau 10 pe compunerea asta

  RăspundețiȘtergere
 18. FOARTE FRUMOASA UN PIC CAM MARE DAR E FOARTE FRUMOASA

  RăspundețiȘtergere
 19. am luat 10. super tare comp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. ms mult pt compunere. esre de nota 14

   Ștergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 21. Super tare compunerea :X:X:X te felicit :P
  Sigur voi primi 10 pe compunerea asta....
  si app...asta care injura ca fraieru...nu te obliga nimeni sa o citesti:)


  Succes in continuare si merci inca odata pentru compunerea asta MINUNATA !
  O RECOMAND!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 22. Misto compunerea :) :x :)

  RăspundețiȘtergere
 23. Ms mooolt kred k iau 10 pe ea...e super mersiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mmmmmmmmmmmmmmmmmmmoooooooooooooooooooooolllllllllllllllttttttttttttttttt o rekomand la toti kare nu au inspiratie...este super tare....sh kine a zs k e pe toate site-urile k eo am kautat sh nu am gasit nikiuna mai frumoasa dekat astha....e singura de pe net la compuneri aamuzante...kare merita sa o skrii...bravo e super!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si tu insa, esti singurul de pe site, care scrie asa! :))

   Ștergere
  2. Mare dreptate ai,Roxana! :))

   Ștergere
 24. foarte frumoasa compunerea la zoo.

  RăspundețiȘtergere
 25. nu pot sa zic ca este foarte hazlie,insa,cu siguranta e foarte frumoasa si demna de toate laudele. ai stiut cum sa ne povestesti peripetia ta intr-un mod care merita apreciat!bravo, felicitari si celui care a avut ideea sa infiinteze acest blog minunat!inseamna ca are idei bune si chiar, ingenioase.e foarte frumos. eu personal pot spune ca iti multumesc pentru faptul ca nu numai mie,ci mai multor oameni le-ai inveselit ziua impartasindu-le aceasta frumoasa intamplare.

  RăspundețiȘtergere
 26. foarte tare compunerea

  RăspundețiȘtergere
 27. Foarte amuzanta ! :-))

  RăspundețiȘtergere
 28. e misto compunerea dar pierzi f mult ca e prea mare:1.te dore si mana sa scrii atat.
  2.pe multi ii plictiseste
  P.S:De alta data fale ma mici

  RăspundețiȘtergere
 29. Compunerea e foarte buna... desi cam mare! Oricum ms pt idee. Ai o imaginatie foarte bogata :)).

  RăspundețiȘtergere
 30. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 31. ms de compunere am primit 10


  RăspundețiȘtergere
 32. farte faina compunerea am lut 10++la rom cu ea
  sunt a 6-a

  RăspundețiȘtergere
 33. SUUuuuuuuuuuuuuuuper compunere de nota 20

  RăspundețiȘtergere
 34. acuma daca doamna mea de romana ar fi vazut tema existenta in aceasta compunere m-ar fi intrebat intr-un mod ironic daca sunt la gradinita . Sper sa depasesti acest stadiu care nu este chiar onorabil

  RăspundețiȘtergere
 35. acuma daca doamna mea de romana ar fi vazut tema existenta in aceasta compunere m-ar fi intrebat intr-un mod ironic daca sunt la gradinita . Sper sa depasesti acest stadiu care nu este chiar onorabil

  RăspundețiȘtergere
 36. Bravo, ai o compunere demna de lauda

  RăspundețiȘtergere
 37. E prea lunga ma plik sa o citesc ....si depind si ce cls sunteti ca nu va crd eu ca pe asta ati luat voi 9 si 10...aku na depinde si de profesoara...

  RăspundețiȘtergere
 38. Wow super compunea ma-i scapat de un 4 ca n-aveam imaginatie deloc pana la ora 10 seara.

  RăspundețiȘtergere
 39. imi place cu toate ca nu am nevoie de ea dar o sa o tin minte daca o sa am nevoie vreodata

  RăspundețiȘtergere
 40. Nu mai copiati compunerile deoarece la examen nu o sa mai aveti de unde sa le copiati si va trebui sa le face ti singur

  RăspundețiȘtergere
 41. la examene de inde o sa le mai copiem ca ni mai avem deunde concluzia este ca trebuie sa punem mana si sa invatam ca deasta avem cap pe umeri.

  RăspundețiȘtergere
 42. Compunerea este foarte buna! Imi place si cred ca o s-o folosesc ms mult :D

  RăspundețiȘtergere
 43. Compunerea este foarte buna! Imi place si cred ca o s-o folosesc ms mult :D

  RăspundețiȘtergere
 44. Mai scurta nu poti s-o faci?:))

  RăspundețiȘtergere
 45. ms pt compunere . sigur o sa iau 10. bv

  RăspundețiȘtergere
 46. prea LUNGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  RăspundețiȘtergere
 47. E frumoasa dar nu am scris-o pe asta la lucrare ..am scris alta si am luat 9'60

  RăspundețiȘtergere
 48. ms e tare rau de tot compunerea sper sa iau 10

  RăspundețiȘtergere
 49. nu crezi ca e prea lungaaaaaaaaaaaaaaaa?

  RăspundețiȘtergere
 50. mi-a placut foarte mult compunerea

  RăspundețiȘtergere
 51. este o compunere minunata!Multumesc mult!Am luat 10 la Lb.Romana!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. este luuuuuuuuuuuuuuuuuuunga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Ștergere
 52. Foarte buna compunerea, eu am luat 10 si o diploma pentru cea mai frumoasa compunere si acum daca mai invat am si bursa de merit

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. chiar buna compunerea merita sa o scrieti

   Ștergere
 53. Универ новая общагаУнивер новая общага

  RăspundețiȘtergere
 54. Ms foarte mult am o compunere de facut si nu stiam ce sa zic . Lunga ,dar frumoasa in acelasi timp . #NICE [^_^]

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.