Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

O compunere despre toamnă ca anotimp trist

Toamna este cel mai trist anotimp din toate cele patru. Acum, natura îşi schimbă hainele verzi şi îmbracă unele maronii. Iarba verde de peste vară îşi pierde tot mai mult culoarea, copacii îşi abandonează frunzele pe un dans cântat de vântul care suflă din ce în ce mai tare. Căldura mângâietoare a soarelui de vară este înlocuită cu raze de soare palide, care prevestesc ploiele şi frigul ce se vor aşterne în curând peste noi. Ploile mărunte şi dese ne obligă să ne refugiem în spatele unor haine mai groase şi impermeabile, să ne înarmăm cu umbrele mari şi să facem slalom printre bălţile de pe stradă. Figurile triste ale oamenilor, zgribuliţi de vântul rece, anunţă un pesimism general, care va fi alinat abia peste două-trei luni, odată cu apariţia primilor fulgi de nea.

Toamna este anotimpul neprietenos, care ne obligă să ne petrecem timpul de peste zi în casă. În zilele acestui anotimp activităţile în natura sunt reduse, iar jocul, sportul şi plimbările devin din ce în ce mai rare. Orice ieşire din casă este de scurtă durată şi în general pe fugă, obiectivul principal fiind revenirea în graniţele caselor, pentru a fi la adapost de ploile grele şi de vântul pătrunzător. În această perioadă suntem martorii schimbărilor din natură de la ferestrele caselor, bine ferecate spre fi o stavilă în calea capriciilor anotimpului.

Pentru cei mai mulţi dintre noi, toamna aduce şi schimbări personale în plan interior. Apatia este starea dominant în aceasta perioadă, greutate atmosferei de afară fiind proiectată şi în interiorul nostru. Perspectiva unor zile petrecute între pereţii caselor ne aduce în suflete un sentiment de amărăciune şi o oboseală nefirească, ce nu pot fi pe deplin alungate.
Nivelul compunerii: clasa a VIII-a.

40 de comentarii:

 1. Esti primul care a lasat un comentariu pe acest blog, filicitari! Mersi pentru ganduri!

  RăspundețiȘtergere
 2. nu imi place
  nu e buna de nimic
  nu aveti pic de imaginatie

  RăspundețiȘtergere
 3. nu mai faceti comentatii deastea fara nici un rost ca fac pariu ca voi nici nu stiti ce inseamna multe cuv din poezie, ca voi nici nu o intelegeti si ca nici nu ati putea compune una mai buna decat ANA S-A DUS LA BUNICA APOI S-A INTORS ACASA DUPA CE A CULES MERE!!! NU:@:@:@:@:@:@
  frumoasa compunere

  RăspundețiȘtergere
 4. Este o compunere frumoasa sper sa iau zece pe tema asta

  RăspundețiȘtergere
 5. fainnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaa.............

  RăspundețiȘtergere
 6. fumoasa compunerea!!! e super!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. e super jmechera!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. misto compunerea dar e mai mult de clasa a 7a !!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 9. Trista compunerea,totusi uiti ca si anotimpul toamnaare un rol in ciclul vieti,UN ROL CARE E DESTUL DE IMPORTANT.

  RăspundețiȘtergere
 10. multumwsc tuturorr...:))

  RăspundețiȘtergere
 11. Foarte frumoasa si originala ! Bravo celui care a avut o asemenea minte ! Daca as fi profesor ai lua 10 in catalog !

  RăspundețiȘtergere
 12. frumoasa numai faceti comentari negativiste ca sa fim seriosi ati dat aici ca voi nu stiati sa faceti o compunere asa:)))

  RăspundețiȘtergere
 13. super compunerea imi place foarte mult bravo

  RăspundețiȘtergere
 14. de nota 10+++++++++++++++++++++++++++++++++=

  RăspundețiȘtergere
 15. Îi admir pe unii copii. Mai ales pe cei care compun prin intermediul relatării întâmplărilor trăite în viaţa de zi cu zi. Felicitări !!!

  RăspundețiȘtergere
 16. faina compunerea dar merita un 9

  RăspundețiȘtergere
 17. E extraordinar de frumoasa...te felicit...tu chiar știi sa compui și ai și vocabular...Dacă as fi profesor ai lua 10 cu steluță...
  NU ASCULTA DE COMENTARIILE RĂUTĂCIOASE NEGATIVISTA...is invidioși pentru ca ei nu ar putea nici pe departe sa scrie o asemenea compunere...Bv

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.