Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere - Respectul faţă de profesor

Pentru un elev, profesorul este cea mai importantă persoană după părinţi. Profesorul a fost alături de noi când am făcut primii paşi în viaţa de şcolar, atunci când am intrat în clasa I. Tot el este cel care ne-a pus creionul în mână şi ne-a învăţat să scriem primele cuvinte, a stat alături de noi atunci când am învăţat să citim primele litere.

Zi de zi profesorii noştri sunt alături de noi, ne îndrumă în viaţă, ne învaţă şi ne împărtăşesc cu bucurie din experienţa şi cunoştinţele lor. Orice problem pe care am avea-o, în profesori găsim un sprijin şi putem fi siguri că vom primi de la ei un sfat bun şi util.

Pentru răbdarea şi grija pe care o manifestă faţă de noi profesorii trebuie trataţi cu respect. În clasă trebuie ascultaţi şi trebuie să ţinem cont de sfaturile lor, deoarece au cele mai bune intenţii în ceea ce ne priveşte. În afara orele de clasă ei trebuie trataţi cu acelaşi respect cu care îi tratăm în clasă. Atunci când îi întâlnim pe stradă trebuie să-i salutăm şi să le arătăm că-i respectăm şi îi preţuim. Chiar şi atunci când nu vor mai fi profesorii noştri trebuie să-i căutăm şi să le arătăm recunoştinţa noastră pentru orele petrecute cu noi, ore în care ne-au învăţat şi ne-au format ca oameni.

Fără profesori, şcoala şi educaţia unui elev nu ar fi posibile. Din acest motiv profesorii vor ocupa mereu un loc important în sufletele şi în amintirea noastră.

Nivelul compunerii: clasa a III-a.

28 de comentarii:

 1. Ceva ft korect...Profesorul este o fereastra deschisa katre un paradis...respect Profesorilor!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. foarte frumos spus

  RăspundețiȘtergere
 3. imi place foarte mult super spus asa ca aveti grija respectul conteaza

  RăspundețiȘtergere
 4. da perfect totul e bine ma

  RăspundețiȘtergere
 5. da asa este profesorul este cea mai importanta persoana dupa parinti

  RăspundețiȘtergere
 6. este adevarat tot ce este scris in acest referat

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu e treaba ta ce nume am eu3 octombrie 2012, 17:19

  Merci pt. compunere :D. E ziua profesorilor vineri si nea rugat dr. directoare ca primul rand ( Cei ce invata ) sa faca o compunere si o poezie .. Cu compunerea mam descurcat si o sa vad si cu poezia ;* . Ma rog merci mult sar putea sa iau un 10 :X:XX:X:X:X.

  RăspundețiȘtergere
 8. bine zis profesori sunt averea noastra

  RăspundețiȘtergere
 9. am avut noroc de compunerea asta ca d-na diriginta ne-a pus sa scrim o compunerea ca asta . E DE NOTA 10+!!!!1

  RăspundețiȘtergere
 10. L.O.L ce chestia eu urasc scoala dar unele profesoare sunt de treaba iar altele te supara ma rog totusi ii superba lucraria te felicit

  RăspundețiȘtergere
 11. isi da seama profa ca e de pe net
  RăspundețiȘtergere
 12. Super...primul fragment mă ajutat sa termin compunerea pe care am scriso...multumesc mult.

  RăspundețiȘtergere
 13. Cam scurta...Dar orcum...frumoasa

  RăspundețiȘtergere
 14. text bun si mia placut dar putin trebuiau de respectat aniliatele

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.