Caută o compunere în lista de compuneri.
Loading

Compunere Descrierea unui copac prin comparaţii

De la geamul ferestrei mele toamna pare foarte neprietenoasă. Copacul din faţa casei mele este martorul vitregiei naturii. De câteva zile, ramurile sale sunt culcate la pământ precum crengile unei salcii. Cu o îndărjire demnă de un erou de basm, copacul încercă să facă faţă vântului şi ploilor care îl lovesc neîncetat. De multe ori, vântul suflă cu atâta putere încât copacul pare o navă uitată pe o mare agitată. Frunzele copacului, cândva verzi şi frumoase, au căzut deja în totalitate. Tot ce aminteşte de măreţia copacului, care stă ca o strajă în faţa casei, este trunchiul voluminos şi rădăcinile groase ieşite pe alocuri din pământ. În umbra întunericului ce se aşterne uşor peste oraş, copacul este asemenea unui om care încearcă cu orice preţ să rămână în picioare. Mândria copacului de peste vară, coroana plină de frunze şi flori, este acum o palidă amintire conturată de ramurile golaşe.

Cu fiecare minut care trece vântul se înteţeşte, iar singura sa preocupare pare a fi să doboare copacul. Dacă până astăzi copacul încerca să se păstreze drept, acum dă semne de oboseală. Şuieratul vântului prin crengile lui se asemănă cu un gemetele unui rănit. Iată şi primele semne fizice ale rănitului: primele crengi cad rupte la pământ. Ca prin minune vântul se domoleşte la fel de rapid cum a început. Momentele de calm al naturii îi permite copacului să-şi recapete puterile. Vântul s-a oprit aproape în totalite, tot ce mai aminteşte de urgia anterioară este ploaia deasă şi violentă. Pare să-i priască, deoarece începe să-şi revină precum un boxer care termină un meci cu un adversar mai puternic. Toate acestea îmi dau speranţa că pomul din faţa geamului meu va rizista toamnei. După care va urma liniştea iernii, iar mai târziu va reînvia. Odată cu primăvara mult aşteptată!


Nivelul compunerii: clasa a VIII-a.

29 de comentarii:

 1. in sfirsit am gasit o compunere normala... thanks

  RăspundețiȘtergere
 2. dupa atatea cautari am gasit sji io cv... e f bun pt tema mea la rom....ms mooolt:X

  RăspundețiȘtergere
 3. ms :) pt tema la romana:D

  RăspundețiȘtergere
 4. ms pt ca dupa compunerea ta mam luat si mi-am facut si eu compunerea la tehnologie

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc mult de tot pt. tema la romana :D ... cat am cautat si insfarsit am gasit :) ... ms mult!!! .... :*

  RăspundețiȘtergere
 6. Răspunsuri
  1. Esti prost rau . Cum sa fie urata aceasta compunere ? E GENIALA ... dar tu ce stii ? :-/ un biet analfabet . :)

   Ștergere
 7. mrs mul pt tema la romina:D..thx

  RăspundețiȘtergere
 8. super.macar ca sunt clasa a 6-a am luat locul 1 la un concurs de eseu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bravooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!

   Ștergere
 9. ms foarte mult m-a ajutat la examenul din cls a 8 a

  RăspundețiȘtergere
 10. :D :D :D :D super am gasit ce trebuie

  RăspundețiȘtergere
 11. Compunerea este foarte ... frumoasa . Merita toate laudele . Eu nu o voi lua in totalitate , ci voi schimba cuvintele . Trebuie sa gandim si noi ... nu doar sa luam cuvant cu cuvant . :)

  RăspundețiȘtergere
 12. Acest eseu ewste foarte frumos...multumesc din suflet pentru ajutor,spre ca voi avea succes cu el:):)

  RăspundețiȘtergere

Spune-ți părerea despre compunerea pe care ai citit-o. Ți-au plăcut compunerile? Spune-ne! Nu ți-au plăcut? Spune-ne de ce. Așteptăm toate impresiile voastre despre textele publicate pe Compuneri pentru școală.